Prime Telecom a înțeles cât de importantă este protecția medicilor în condițiile pandemiei generate de covid-19 și a venit cu o soluție concretă de ajutor pe perioada crizei, prin achiziția și donarea a 2 imprimate 3D, în scopul producerii ramelor pentru viziere, spre a fi donate medicilor din spitalele ce tratează pacienții infectați cu covid-19.
Aceste imprimante vor fi utilizate de către echipa de ingineri din Timișoara, coordonată de Narcis Cuciureanu,Top Diagnostics, care s-a impicat deja și în realizarea manuală, din material transparent PET GAG de 300µ, cu ramă cu un sistem reglabil a peste 500 de viziere, care au fost donate, cu titlu gratuit către: Spitalul Victor Babeș, Spitalul Clinic Municipal De Urgență, Spitalul clinic de urgență pentru copii Louis Turcanu și Spitalul Clinic Căi Ferate, toate din Timișoara.
Echipa de tehnicieni a derulat mai multe teste de design, a perfecționat ramele în funcție de feedbackul primit de la medici, pentru a ajunge la un tip de vizieră stabilă, confortabilă, adaptată pentru toate tipurile de fizionomii, ce poată fi utilizat și de către persoanele care poartă ocheari. S-a găsit și un unghi optim de curbare ce asigură, pe lângă protecția necesară și o bună ventilare spre a preîntâmpina aburirea ecranului pe perioada folosirii. Pentru ecrane se folosește un anumit tip de material policarbonat care nu se mătuiește la contactul cu biocidele.
Prin aceste 2 noi imprimante 3D donate de Prime Telecom, vineri, 3 aprilie 2020 se va putea creșterea numărului de viziere produse pe zi, de la 10 în prezent la 20 în perioada următoare, urmând ca produsele să fie donate medicilor din secțiile Chirurgie, ATI/UPU din spitatele din Timișoara, Arad și Caransebeș. În viitor, în funcție de resurse intenționăm să ne îndreptăm și spre suportul medicilor din spitalele din Reșita și Cluj.
Dacă doriți să susțineți acest proiect vă rugăm, nu ezitați să-l contactați direct pe coordonatorul echipei de voluntari, Narcis Cuciureanu.
Disclaimer: Vizierele produse nu sunt omologate și nu sunt destinate comercializării. Acestea sunt oferite cu titlu gratuit medicilor, în scopul oferirii unui protecții suplimentare, iar materialul folosit la producția lor este din sursele proprii ale celor implicați voluntar în proiect.